Algne retsept Ragnega kokkama blogist.
Põhi:
100 g toasooja võid
2 spl suhkrut
1 muna
2 dl jahu (mina kasutasin odrajahu)
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
Vahusta või suhkruga, lisa muna ja sega ühtlaseks. Seejärel lisas jahuga segatud küpsetuspulber ning sool. Sega kõik ühtlaseks taignaks. Suru taigen ühtlaselt koogivormi põhja (26 cm). Asetada täidise valmistamise ajaks külmkappi.
100 g toasooja võid
2 spl suhkrut
1 muna
2 dl jahu (mina kasutasin odrajahu)
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
Vahusta või suhkruga, lisa muna ja sega ühtlaseks. Seejärel lisas jahuga segatud küpsetuspulber ning sool. Sega kõik ühtlaseks taignaks. Suru taigen ühtlaselt koogivormi põhja (26 cm). Asetada täidise valmistamise ajaks külmkappi.
Täidis:
- 2 pk (2x200g) teralist kohupiima
- 1,5 dl suhkrut (ise kasutasin steviaga looduslikku suhkruasenduse segu)
- 200 g hapukoort
- 3 muna
- 3 spl jahu
Munakollased vahustada suhkruga heledaks vahuks. Munavalged vahustada kõvaks vahuks. Kohupiimad, munakollastevaht, hapukoor, jahu, (rosinad) segada. Kõige lõpuks lisada ettevaatlikult lusikaga segades munavalgevaht. Täidis valada põhjale. Küpsetada umbes 40 minutit 200 kraadises ahjus. Alguses panna 20 minutiks alumisse vahesse, et põhi paremini küpseks, siis küpsetada edasi keskmises vahes.
Kaunistuseks lemmikmarju, näiteks maasikaid 🙂