Ilma jäätisemasinata!
Meie pere (khm, eriti minu) lemmikmagustoit on jäätis. Kuna poejäätised sisaldavad enamasti vajalikust palju rohkem suhkurt ja teisigi lisaaineid, on meil ka jäätisemasin kodus. AGA mõnikord tuleb jäätiseisu nii järsku ja tugevalt peale, et ei ole aega isegi kolmveerand tunnikest oodata, kui masin jäätise valmis vuristab.
Selleks puhuks on suurteks abilisteks külmutatud banaanid. Alati, kui banaanid on köögikapile seisma jäänud ja juba pruuniks hakkavad minema, viilutan nad tükkideks ja panen sügavkülma. Sealt on neid eriti hea võtta just smuuti tegemiseks. Aga ka küpsetamiseks, jäätiseteoks ja niisama kommikombel lutsutamiseks. Maitseb väga hästi – proovi kindlasti!
Retsept:
❆ 2 keskmist või 3 väiksemat külmutatud banaani
❆ Pakk vahustatavat kookoskreemi
❆ 1 tl vaniljeekstrakti
Vahusta kookoskoor. Püreesta banaanid köögikombainis vm vastava seadeldisega. Kalla kokku ja lisa vaniljeekstrakt. Mikserda ühtlaseks. Pane natukeseks sügavkülma tahenema või naudi kohe.
See, kui tihke tekstuuriga massi saad, sõltub banaanide ja kookoskoore vahekorrast. Kui soovid magustoitu kohe jäätise kujul nautida, pane vähem koort ja rohkem külma banaani. Kogus tuleb üsna suur, jätkub vähemalt 4-le.