Küpsetasin just lasteaia sügislaada jaoks juustuküpsiseid ja jagan retsepti ka siin:)
See koostisainete kogus on suurele portsule küpsistele, ca 80 tk tuleb sellest (ligi 3 plaaditäit). Kui soovid teha vähem, jaga siin väljatoodud kogused enamvähem pooleks:)
Koostisained (ca 80-le küpsisele):
- 400 g gluteenivaba jahusegu (nt Provena), kui gluteeni ei karda, siis võid ka nisujahu kasutada;
- 200 g võid;
- 2 muna: 1 tainasse ja 1 küpsiste määrimiseks;
- 200 g hapukoort;
- ca 450 g riivitud juustu: 300g tainasse ja 100-150g küpsistele peale panemiseks;
- Veidi soola (ca 2 tl).
Lisa kaussi 400 g jahu, 200 g külma võid, 1 muna, 200 g hapukoort ja 300 g riivitud juustu. Sõtku kõik koostisained korralikult läbi.
Vormi sõrmede vahel tainast pisikesed pallid ja vajuta need siis peopesade vahel laiaks, vormides nii meeldivat mõõtu küpsised. Aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Peale tõsta igale küpsisele näpuotsaga riivitud juustu.
Soojenda ahi 200 kraadini ja pane küpsised ahju. Küpseta neid ca 10 minutit ja siis pintselda küpsiseid lahtiklopitud munaga, seejärel jätka küpsetamist veel ca 8 minutit. Kui küpsised hakkavad kergelt pruunikaks minema, siis võta nad ahjust välja.
Head nautimist!!!